Adzukové chilli
Adzukové chilli
Patříte mezi lidi, kteří milují pálivá jídla a současně chtějí zhubnout? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Vědecké výzkumy potvrzují, že chilli papričky patří k potravinám, které přispívají efektivnímu hubnutí tuků. Děje se tak díky obsahu alkaloidu kapsaicinu, který zvyšuje sekreci žaludečních šťáv a urychluje metabolismus.

Suroviny
- 1 ČL oleje
- 1 kus středně velké cibule
- 2 PL rajčatového protlaku
- chilli paprička (já použila asi čtyřcentimetrový kousek, ale mějte na paměti, že každá paprička pálí jinak a té vaší stačí mnohem menší kus)
- 120 g fazolí adzuki
- hrst cherry rajčat
- hrst červené papriky
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup
- Fazole namočíme do studené vody aspoň na 12 hodin. Poté vodu slijeme, fazole zalijeme čerstvou studenou vodou a vaříme v tlakovém hrnc do měkka.
- Na pánvi rozehřejeme olej a na něm orestujeme na větší kousky nakrájenou cibuli a chilli papričku.
- Přidáme uvařené fazole a rajčatový protlak. Promícháme. V případě potřeby podlijeme trochou vody. Osolíme.
- Papriku a rajčata očistíme a nakrájíme na menší kusy. Přidáme k fazolím a necháme společně prohřát.
- Servírujeme posypané čerstvým koriandrem.