Bezlepková kakaová palačinka
Bezlepková kakaová palačinka
V tomtu receptu nehledejte žádné velké složitosti. Držela jsem se základního rozpisu, kdy na 250 ml tekutiny a 1 vejce použiji 100 g mouky. Tentokrát jsem ale chystala pohoštění pro celiaka, takže pro mě oblíbená špaldová celozrnná mouka musela stranou a nahradily ji dva druhy mouky z přirozeně bezlepkových obilnin. Tím, že je mouka doplněná kakaem, se úplně ztrácí pro někoho možná nepříjemná příchuť pohanky.

Suroviny
- 50 g hladké rýžové mouky
- 50 g hladké pohankové mouky (zakoupila jsem Bio Albert Quality)
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 2 ČL kakaa
- med
- banán a případně další ovoce
Postup
- Do mísy prosyjeme mouku a kakao.
- Do mísy nalijeme mléko a vejce a metličkou vyšleháme do tekutějšího těsta. Necháme chvíli odležet.
- Teflonovou pánev zahřejeme a naběračkou na ni nalijeme těsto. Opékáme z obou stran. Z tohoto množství těsta vzniknou 3-4 větší palačinky.
- Palačinku dáme na talíř a pocákáme medem (na jednu palačinku padla asi 1 čajová lžička medu). Ke kraji palačinky položíme banán a rolujeme. Díky medu by měla palačinka držet srolovaná.
- Palačinky překrojíme na špalíčky a servírujeme ozdobené ovocem.