Chléb se sušenými rajčaty, olivami a bazalkou
od Lucie · 14.4.2017
Chléb se sušenými rajčaty, olivami a bazalkou

Suroviny
- 150 g chlebové žitné mouky
- 200 g chlebové špaldové mouky
- 150 g špaldové hladké mouky
- 10 g čerstvého droždí
- 10 g soli
- 5 g cukru
- 20 g sušených rajčat v oleji i s olejem
- 30 g černých oliv
- 300 ml vody (případn nálevu z mozzarely a dolití vody do 300 ml)
Postup
- Rajčata nasekáme na drobné kousky, olivy nakrájíme na plátky.
- Mouku prosijeme do mísky, přidáme rozdrobené droždí, sůl, cukr, olivy, rajčata i s nálevem a tekutinu.
- Zpracujeme těsto, které necháme v chlebové formě v teple vykynout (45-60 minut)
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 40 minut.
Štítky: bazalkacelozrnná moukačerné olivychlébmoukaolivypečivosušená rajčata
Další k tématu: