Cizrna na kari
Cizrna na kari
Věděli jste, že kari je směs koření? Složení této směsi se může lišit, může pálit nebo mít sladkou chuť. Nejčastějšími přísadami jsou kurkuma, pepř, chilli, koriandr, kardamon, zázvor a římský kmín. Ikdyž nejsem velkým fandou kořenících směsí, vůně čerstvě mletého kari z mlýnku Kotányi mě nadchla tak, že jsem na něm postavila základ svého nového cizrnového pokrmu.

Suroviny
- 120 g cizrny
- 1 ČL oleje
- čerstvě mleté kari (odhadem asi půl ČL)
- čerstvě mleté chilli
- 1 středně velká cibule
- 1 stroužek česneku
- půl mrkve
- půl menší cukety
- 1 PL rajského protlaku
- sůl
- 1 ČL dýňových semínek
Postup
- Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a uvaříme do měkka. Vodu slijeme.
- Cibuli a česnek nakrájíme na větší kousky. Cuketu a mrkev nakrájíme na hranolky.
- Ve větší pánvi rozehřejme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme kari a chilli a chvilku restujeme
- Do pánve dáme protlak a podlijeme trochou vody. Přidáme cizrnu a mrkev, promícháme, osolíme a společně dusíme.
- Po 5 minutách přidáme cuketu, promícháme a dusíme do změknutí. V případě potřeby podlijeme trochou vody.