Dýňové kari s cizrnou
od Lucie · 17.9.2016
Dýňové kari s cizrnou

Suroviny
- 1 PL olivového oleje
- 1/2 ČL kari koření
- 1/2 ČL garam masaly
- 1/2 ČL sladké papriky
- 1/2 ČL kurkumy
- 1 červená cibule
- 400 g očištěné a oloupané máslové dýně
- 250 g cizrny
- 6 PL rajčatového pyré
- sůl
- 50 g kozího sýru
Postup
- Cizrnu předem namočíme do studené vody a uvaříme do měkka. Pokud požíváte sterilovanou cizrnu, slijte ji.
- Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Dýně oloupeme a nakrájíme na hranolky.
- Ve větší pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, až zesklovatí. Přidáme koření a asi 30 vteřiny restujeme.
- Přidáme pokrájenou dýně, ztlumíme plamen a restujeme další asi 2 minuty. Nasypeme uvařenou cizrnu, přidáme protlak, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka asi 10 minut. V případě potřeby podlijeme vodou.
- Když je dýně měkká, odstavíme a dochutíme.
- Kari servírujeme posypané rozdrobeným kozím sýrem.
Štítky: bezlepková dietacizrnadýněkozí sýrluštěninymáslová dýněvegetarián
Další k tématu: