Francouzský hruškový koláč
od Lucie · 22.3.2017
Francouzský hruškový koláč

Suroviny
- 2 vejce
- 80 g přírodního třtinového cukru
- sůl
- 150 g hladké celozrnné mouky
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 100 ml polotučného mléka
- 40 ml oleje
- 4 zralé hrušky
- 80 g másla
- 30 g přírodního třtinového cukru
- 1/2 ČL mleté skořice
- 1 vejce
Postup
- 2 vejce, 80 g cukru a špetku soli vyšleháme do bílé pěny. Přilijeme mléko, olej a postupně zapracujeme prosátou mouku s práškem do pečiva do těsta.
- Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme do ní polovinu těsta. Přidáme hrušky zbavené jádřinců a pokrájené na tenké plátky. Polijeme druhou polovinou těsta.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut.
- Během pečení si pomalu rozpustíme máslo s 30 g cukru a skořicí. Necháme vychladit a do hmoty zašleháme jedno vejce.
- Po 30 minutách potřeme koláč skořicovou směsí a dáme péct na dalších asi 20 minut do zlatova.
Štítky: celozrnná moukahruškyvejce
Další k tématu: