Hruškový perník
od Lucie · 20.1.2016
Hruškový perník

Suroviny
- 0,5 hrnku ovesných vloček
- 0,5 hrnku pohanky lámanky
- 1 hrnek celozrnné žitné mouky
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- 2 hrnky mléka
- 0,5 hrnku oleje
- 2 vejce
- malá hrušková přesnídávka (použila jsem domácí)
- 2 zralé hrušky
- 1 PL goji
- 180 ml přírodního třtinového cukru
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 1 ČL jedlé sody
- 1 ČL perníkového koření
Postup
- Připravíme si hrnek o objemu 250 ml. Odměříme sypké suroviny a přes sítko je přesypeme do mísy.
- Tekuté suroviny necháme zteplat na pokojovou teplotu a přidáme je do mísy.
- Zpracujeme tekuté těsto.
- Hrušku zbavíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Přidáme do těsta.
- Goji si předem nakrájíme, zalijeme trochou studené vody a necháme nabobtnat. Přidáme do těsta.
- Těsto přelijeme na plech s pečícím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.
Štítky: celozrnná moukadezertgojihruškamlékoolejovesné vločkyperníkpohankavejcežitná mouka
Další k tématu: