Jogurtová pomazánka se sušenými rajčaty a bazalkou
od Lucie · 17.2.2017
Jogurtová pomazánka se sušenými rajčaty a bazalkou

Suroviny
- 500 g bílého jogurtu Hollandia
- 20 g sušených rajčat
- 20 g čerstvých bazalkových lístků
- 5 ml olivového oleje
- sůl
Postup
- Do misky dáme sítko, na něj utěrku. Do sítka vyklopíme jogurt a necháme několik hodin odkapat (ideálně přes noc). Odkapanou syrovátku nevylíváme, ale použijeme ji na pečení syrovátkových baget.
- Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme do jogurtu. Necháme aspoň hodinu odležet, poté dobře promícháme, přidáme olej, nasekanou bazalku a dosolíme.
Štítky: bazalkajogurtolivový olejrajčatasušená rajčata
Další k tématu: