Krémové špenátové rizoto s hráškem
Krémové špenátové rizoto s hráškem
Jednoduché, rychlé a dobré, navíc není potřeba moc surovin. Další z mých krémových rizot. Tentokrát jsem vařila z kulatozrnné rýže a jako zeleninu použila špenát a hrášek. Výsledek je výborný. A abych nezapomněla, tímto ještě jednou děkuji své kamarádce Katce, která mi věnovala krásná dřevěná prkna, které jsem dnes poprvé použila jako podklad na focení 🙂

Suroviny
- 1 ČL olivového oleje
- 50 g kulatozrnné rýže
- 125 ml polotučného mléka
- 1/2 ČL sušené zeleniny
- 80 g mraženého listového špenátu
- 70 g mraženého hrášku
- sůl
Postup
- V pánvi zahřejeme olej a na něm opečeme rýži.
- Přidáme mražený špenát, promícháme, osolíme a přidáme sušenou zeleninu.
- Podlijeme trochou mléka a pomalu pod pokličkou dusíme do změknutí rýže. Průběžně mícháme a podléváme. Vystačit by mělo 125 ml mléka ale v případě potřeby použijte i více.
- Na poslední dvě minuty přidejte mražený hrášek, promíchejte a nechat společně podusit.
- Servírujte jen tak, jako přílohu nebo posypané sýre