Kuřecí prsa na limetce s quinoou
Kuřecí prsa na limetce s quinoou
Máte to také tak? Rozhodnete se uvařit nové jídlo podle receptu a na poslední chvíli zjistíte, že vám polovina surovin doma chybí. Takže nahrazujete a nahrazujete, až vám vznikne v podstatě nové jídlo. A přesně tak tomu bylo i u mě, když jsem chtěla připravit citrónové kuře podle proprepiaf. Rýžové nudle nahradila quinoa, citrón limetka, hrášek zase brokolice a další nové jídlo bylo na světě 🙂

Suroviny
- 150 g kuřecích prsou
- 1 ČL oleje
- 1 ČL jemně strouhaného zázvoru
- limetková šťáva (z 1/4 limetky)
- 1 ČL třtinového cukru
- 100 g brokolice
- 50 g quinoy
- 1 PL arašídů
- sůl
Postup
- Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky.
- V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něj opečeme maso. Osolíme.
- Maso vyndáme z pánve a do pánve nalijema asi 100 ml horké vody. Přidáme limetkovou šťávu, cukru a promícháme, dokud se nerozpustí.
- Maso dáme zpátky do pánve, na něj naklademe růžičky očištěné brokolice a společně dusíme.
- Arašídy krátce opečeme na nepřilnavé pánvi
- Servírujeme s vařenou quinoou posypané arašídy.