Kuřecí závitek se špenátem
Kuřecí závitek se špenátem
To jsem si takhle zase jednou prohlížela starší čísla magazínu Albert a narazila jsem na krásnou fotku kuřecí rolády. A protože žádnou roládu, závitek ani kapsu v receptech ještě nemám, měla jsem jasno, co bude mým příštím teplým hlavním jídlem. Nemusíte se držet přesně receptu a obsah závitku můžete přizpůsobit stavu vaší spíže a ledničky, jako jsem to udělala já.

Suroviny
- 150 g kuřecích prsou
- 60 g mraženého špenátu
- 1 kolečko čerstvého ovčího sýru
- sůl, pepř, sušený česnek
Postup
- Maso očistíme, podélně rozřízneme a naklepeme na tenko do obdélníkového tvaru (z jednoho prsa se mi povedl rozklepat obdélník o rozměrech 10×15 cm). Z obou stran osolíme a opepříme. Položíme na fólii.
- Rozehřejeme pánev, dáme do ní špenát, osolíme a lehce posypeme sušených česnekem (můžete samozřejmě použít i čerstvý, ale počítejte s tím, že pak bude chuť česneku mnohem výraznější). Chvilku dusíme. V případě potřeby podlijeme trochou vody.
- Ke špenátu přidáme sýr a promícháme.
- Špenátovou směs naklademe na maso, podélně zabalíme a svážeme nití.
- V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm opečeme závitek ze všech stran.
- Závitek přendáme do zapékací misky, podlijeme šťávou z pánve, přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě asi 45 cm.
- Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.