Masové koule v zeleninovém ragú s polentovou kaší
od Lucie · 30.11.2016
Masové koule v zeleninovém ragú s polentovou kaší

Suroviny
- Na masové koule:
0,5 kg mletého vepřového masa
1 vejce
2 stroužky česneku
1 ČL majoránky
strouhanka dle potřeby
sůl, čerstvě mletý pepř - Na zeleninové ragú:
1 PL olivového oleje
1 velká cibule
1 bílá paprika
1 červená paprika
hrst oliv
hrst cherry rajčat
hrst bazalkových lístků
4 PL hustého rajčatového protlaku (já použila skleničku zn. Mikado z Lidlu)
sůl, čerstvě mletý pepř - Na polentu:
1 litr vody
1 PL lžíce olivového oleje
sůl
250 g instantní polenty
Postup
- Nejprve si připravte masové koule. Mleté maso dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř, trochu strouhanky a rukama prohnětěte. Strouhanku postupně přisypávejte, až se vám přestane směs lepit na prsty. Zpracujte koule velikosti pingpongového míčku, které pokládejte na plech s pečících papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35-45 minut, kdy koule zezlátnou.
- Do větší pánve dejte olej a nechte na něm zesklovatět nasekanou cibuli. Přidejte pokrájené papriky, olivy a rajčata, osolte, opepřete a chvilku společně poduste. Ke konci přidejte rajčatový protlak a bazalkové lístky. Promíchejte a případně dochuťte.
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou a olejem za stálého míchání sypte polentu. Důkladně míchejte asi 4 minuty.
Štítky: bazalkabez lepkubezlepková dietabezmléčná dietacherry rajčatamleté masopaprikapolentavepřové masozelenina
Další k tématu: