Panenka na chilli a tymiánu s cibulovými brambůrky
Panenka na chilli a tymiánu s cibulovými brambůrky
Po předchozím úspěchu mé panenky na pepři a rozmarýnu přichází další recept na vepřovou panenku. Tentokrát jsem maso ochutila tymiánem a sušenou chilli papričkou.

Suroviny
- 150 g vepřové panenky
- 1 ČL oleje
- snítek čerstvého tymiánů
- sůl, mletá sušená chilli paprička
- 200 g nových brambor
- 1 cibule
Postup
- Brambory očistíme a uvaříme v osolené vodě. Slijeme.
- Maso očistíme a naporcujeme. Okořeníme a vmasírujeme nasekaný tymián. Zprudka opečeme na teflonové pánvi pokapané olejem. Maso by mělo být na povrchu zlatavé a uvnitř ještě malinko růžové.
- Cibuli nakrájíme na klínky a spolu s nakrájenými brambory opečeme ve výpeku z panenky.