Perníková granola
Perníková granola
Nová trouba v nové kuchyni si žádá nový recept na granolu:-) Provoňte svoji kuchyni perníkovým kořením a připravte si tuto dobrotu na snídani! Receptu se nemusíte držet přesně, ale snažte se dodržet základní gramáže. Místo jednotlivých druhů koření můžete samozřejmě využít již připravenou směs z obchodu a vlašáky nebo semínka vyměnit za jiné.

Suroviny
- 900 g ovesných vloček
- 150 g vlašských ořechů
- 100 g chia semínek
- 50 g sezamových semínek
- 90 g přírodního třtinového cukru
- 1 PL mleté macy peruánské
- 1 PL mleté skořice
- 0,5 ČL čerstvě strouhaného muškátového oříšku
- 1 ČL nadrceného hřebíčku
- 0,5 ČL mletého kardamonu
- 0,5 ČL mletého koriandru
- 5 kuliček nadrceného nového koření
- 90 g kokosového tuku
- 90 g medu
Postup
- Ve velké míse smíchejte sypké suroviny.
- Kokosový tuk rozehřejte a nalijte do místy.
- Pokud je med tuhý, zlehka ho zahřejte a přidejte ke směsi.
- Dobře promíchejte.
- Na 2 plechy dejte pečící papír a rovnoměrně na ně naneste směs.
- Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut. V průběhu pečení dvakrát promíchejte, ať je směs upečená rovnoměrně.