Pórková polévka s vůní Itálie
Pórková polévka s vůní Itálie
Uvařit pórkovou polévku je určitě hračka pro každou českou hospodyňku, ale já dnes přicházím s jemnou krémovou polévku, která krásně voní po parmezánu a díky polentě je i bezlepková. Při vaření jsem se inspirovala receptem zveřejněným na stránkách apetitonline.cz

Suroviny
- 10 g másla
- 1 větší pórek (asi 250 g po očištění)
- 25 g instantní kukuřičné polenty
- 1 litr horkého zeleninového vývaru (nebo 1 litr horké vody plus sušená zelenina zn. Biolinie ap.)
- sůl
- 1 vejce
- 15 g strouhaného parmezánu
Postup
- Pórek nakrájíme na tenká kolečka a dobře omyjeme. Usušíme. Část pórku si dáme stranou na ozdobu, zbytek orestujeme v hrnci na rozpuštěném másle. Zalijeme horkým vývarem a za stálého míchání přisypáváme polentu. Vaříme asi 12 minut do měkka. Osolíme.
- V hrnku si rozkvedláme vejce a v něm rozmícháme nastrouhaný parmezán. Za stálého míchání vidličkou nalijeme směs do horké polévku. Asi minutu povaříme.
- Servírujeme posypané kousky čerstvého pórku.