Ragú z červených fazolí a zeleniny
od Lucie · 5.4.2017
Ragú z červených fazolí a zeleniny

Suroviny
- 1 plechovka sterilovaných fazolí ve slaném nálevu
- 1 sušené rajče v oleji
- 1 ČL oleje
- 1 stroužek česneku
- 70 g cibule
- 50 g žampiónů
- 50 g mražené kukuřice
- 40 g balkánského sýru
- čerstvá bazalka
- sůl
Postup
- Cibuli pokrájíme na malé klínky, žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Sušené rajče a česnek pokrájíme na malé kousky. Fazole propláchneme.
- V pánvi zahřejeme olej ze sušených rajčat a na něm orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme žampióny a sušené rajče a krátce orestujeme. Přidáme kukuřice s fazolemi, přikryjeme s pokličkou a krátce podusíme ve vlastní šťávě.
- Na závěr trošku dosolíme (pokud budete přidávat balkánský sýr, počítejte s tím, že pokrm osolí), posypeme lístky bazalky a nadrobeným balkánským sýrem.
Štítky: balkánský sýrbez lepkubezlepková dietafazolezelenina
Další k tématu: