Salát s rukolou, pečenou dýní a cizrnou
od Lucie · 2.2.2016
Salát s rukolou, pečenou dýní a cizrnou

Suroviny
- hrst rukoly
- hrst vařené cizrny
- hrst máslové dýně
- 1 ČL olivového oleje
- 1 ČL limetkové šťávy
- 1 ČL slunečnicových semínek
- několik lístků bazalky
- sůl dle chuti
Postup
- Dýni očistíme, odstraníme slupku a jádřinec a nakrájíme na menší kostky. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut (raději to hlídejte, dýně má být měkká a trošku zabarvená do hněda).
- Olej, šťávu, semínka a bazalku dáme do hmoždíře a roztlučeme. Necháme v chladu odležet.
- Do mísy dáme uvařenou cizrnu a promícháme ji s olejovou směsí. Přidáme rukolu, promícháme a v případě potřeby dochutíme solí.
- Pečenou dýni necháme vychladnout a přidáme ji do salátu.
Štítky: bezlepková dietabezmléčná dietacizrnadýněluštěninyrukolasalátveganvegetarián
Další k tématu: