Špaldový makovec
od Lucie · 12.2.2017
Špaldový makovec

Suroviny
- 90 g mletého máku
- 1 vejce
- 1 jablko
- 250 ml polotučného mléka
- 140 g špaldové mouky
- 140 g přírodního třtinového cukru
- 1 balení prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 PL citrónové šťávy
Postup
- Z vejce oddělíme žloutek a utřeme ho s cukrem. Přidáme mléko a pomalu přisypávám mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zakápneme citrónovou šťávou.
- Jablko zbavíme jádřince, oloupeme ho a nastrouháme na hrubo. Vmícháme do těsta.
- Z bílku vyšleháme sníh a vmícháme ho do těsta.
- Pečeme na plechu s pečícím papírem na 180 stupňů asi 30 minut.
Štítky: cukrjablkomákmlékošpaldová mouka
Další k tématu: