Tagliatelle s kuřecím masem, sušenými rajčaty a bazalkou
od Lucie · 28.2.2017
Tagliatelle s kuřecím masem, sušenými rajčaty a bazalkou

Suroviny
- 50 g sušených těstovin tagliatelle
- 1 ČL olivového oleje
- 10 g sušených rajčat
- 30 g cibule
- 120 g kuřecích prsních řízků
- sůl
- pepř
- 30 g čerstvé bazalky
Postup
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus a slijeme. Uchováme v teple.
- Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Rajčata pokrájíme na malé kousky. Kuřecí maso očistíme a pokrájíme na menší nudličky.
- V pánvi zahřejeme olej a na něm orestujeme cibuli a rajčata. Když zesklovatí, přidáme maso a opékáme za všech strach. Okořeníme čerstvě mletým pepřem a malinko osolíme (raději teď nesolte moc a dochuťte až na konci vaření).
- Podlijeme horkou vodou nebo drůbežím vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut.
- Z bazalky si necháme lístek na ozdobení a zbytek nasekáme a přimícháme k masové směsi. Přidáme uvařené těstoviny, promícháme a případně ještě dosolíme.
Štítky: bazalkabezmléčná dietakuřecí masokuřecí prsamasorajčatasušená rajčatatagliatelletěstoviny
Další k tématu: