Tzatziki s olivovým chlebem
Tzatziki s olivovým chlebem
Osvěžující letní pochoutka výrazné chuti, kterou můžeme servírovat jako samostatný chod i jako součást jiných hlavních jídel. Osobně miluji kombinaci s vařenými brambory a karbanátky z hovězího masa pečenými v troubě. Ač je řecký jogurt nedílnou a charakteristickou součástí tohoto pokrmu, lze jej připravit i z méně tučného druhu.

Suroviny
- 400 gramů řeckého jogurtu
- 1 salátová okurka
- 2-3 stroužky česneku
- hrst čerstvého nasekaného kopru
- šťáva s z půlky citrónu
- lžička olivového oleje
- pepř, sůl
Postup
- Okurku nastrouháme najemno nebo nahrubo dle preferencí (já mám nahrubo), vymačkáme přebytečnou šťávu a smícháme s řeckým jogurtem, prolisovaným česnekem a ostatními surovinami.
- Necháme vychladit a ozdobíme plátky okurek a olivami.
- Podáváme s bílým pečivem.