Vanilková granola s bílým mákem, mandlemi a chia semínky
od Lucie · 7.1.2018
Vanilková granola s bílým mákem, mandlemi a chia semínky

Suroviny
- 900 g bezlepkových ovesných vloček
- 50 g bílého máku
- 100 g chia semínek
- 100 g slunečnicových semínek
- 200 g mandlí
- 90 g přírodního třtinového cukru
- 90 g medu
- 90 g kokosového tuku
- 5 ml vanilkového extraktu
Postup
- Vločky smícháme s nasekanými mandlemi a ostatními sypkými surovinami.
- Nalijeme tekutý med a rozpuštěný kokosový tuk. Přidáme vanilkový extrakt.
- Dobře promícháme.
- 2 plechy vyložíme pečícím papírem a na ně rovnoměrně naneseme musli.
- Pečeme oba plechy najednou v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut. Průběžně promícháme musli a vyměníme polohu plechů, aby bylo musli propečené rovnoměrně.
- Po upečení necháme vychladnout a skladujeme v uzavřené skleněné nádobě.
Štítky: bez lepkubezlepková dietagranolamákmandlemusliovesné vločkysnídaně
Další k tématu: