Vejce zapečená se žampióny a listovou zeleninou
Vejce zapečená se žampióny a listovou zeleninou
Vajíčka se zeleninou nejsou pro vás určitě žádná novinka, ale co takhle je zkusit upéct v troubě? Zapojte fantazii a použijte různé druhy a barvy zeleniny nebo koření.

Suroviny
- hrst listové zeleniny (špenát, polníček, rukola…)
- 1 cherry rajče
- 2 žampióny
- 2 vejce
- olej na vymazání formy
- 1 ČL sekané bazalky
- sůl, čerstvě mletý pepř a chilli
Postup
- Připravíme si zapékací formu a vymažeme ji olejem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- Zeleninu, žampióny a bazalku očistíme, pokrájíme a dáme do misky. Osolíme.
- Vyklepneme si dvě vejce a nalijeme je na zeleninu (radši je vyklepávejte nejprve do jiné nádoby, kdyby vám spadla k zelenině skořápka, tak byste mohli mít problém ji najít).
- Vajíčka osolíme a okořeníme a dáme péct na asi 20 minut.