Voňavá polévka z červené čočky
od Lucie · 2.1.2017
Voňavá polévka z červené čočky

Suroviny
- 250 g loupané červené čočky
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 středně velké mrkve
- 2 PL olivového oleje
- 1/2 ČL římského kmínu
- 1 ČL garam masaly
- 1 ČL sušené zeleniny (např. Gemusebruhe od Alnatury)
- mleté chilli na dochucení
- sůl
Postup
- V hrnci zahřejeme olej, nasypeme římský kmín a garam masalu a chvilku orestujeme, až se rozvoní.
- Cibuli nakrájíme na hrubé kusy, přihodíme ke koření a orestujeme.
- Mrkev a česnek očistíme a přidáme do hrnce.
- Do hrnce nasypeme čočku a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme sušenou zeleninu a vaříme asi 25 minut.
- Když je mrkev měkká, vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Dochutíme a servírujeme s pečivem nebo pečenými krutónky.
Štítky: bezlepková dietabezmléčná dietačervená čočkačočkagaram masalaluštěninymrkevpolévkařímský kmín
Další k tématu: