Zeleninový salát s quinoou a olivami
od Lucie · 10.8.2016
Zeleninový salát s quinoou a olivami

Suroviny
- 40 g quinoy
- hrst čerstvého polníčku
- červená paprika
- 1 PL černých oliv
- 1 ČL olivového oleje
- citrónová šťáva
Postup
- Quinou vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Poté vypneme plamen a necháme ještě 10 minut dojít po pokličkou dojít dalších 10 minut. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
- Polníček omyjeme, osušíme, natrháme a dáme do mísy.
- Papriku omyjeme, nakrájíme na menší kostičky a přidáme do mísy.
- Olivy nakrájíme na plátky a přidáme k polníčku a paprice.
- Přidáme uvařenou quinou a zákápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou.
- Promícháme.
Štítky: bezlepková dietabezmléčná dietakukuřiceolivypaprikapolníčekquinoasalát
Další k tématu: