Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátovou polévku máme doma moc rádi. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník, jenom je potřeba dávat větší pozor, aby se nepřipálily vločky a mléko neuteklo z hrnce 😉 . .
Suroviny
- 3 PL ovesných vloček
- 450g mražených špenátových listů (kdo má k dispozici čerstvý špenát, ať využije ten)
- 1 litr polotučného mléka
- 2 stroužky česneku
- půlka cibule
- sůl, muškátový ořech
- rohlík
- lžička olivového oleje
Postup
- Do hrnce dáme ovesné vločky, zahřejeme a na sucho opražíme. Musíme dávat pozor a pořádně míchat, protože vločky se rády připalují. Po opražení nasypeme špenát, podlijeme trochou horké vody a dusíme. Přidáme oloupané stroužky česneku a cibuli. Osolíme, opepříme.
- Po podušení přilijeme mléko a společně vaříme do měkka.
- Po uvaření rozmixujeme do hladka. Ochutíme špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku.
- Rohlík nakrájíme na kostičky, dáme na plech vyložený pečícím papířem a pečeme na 180 stupňů asi 10 minut do zlatova.
- Polévku servírujeme posypanou krutóny.