Vepřová panenka s jablky

Vepřová panenka s jablky

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Porce: 4
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk
Při hledání inspirace na vaření procházím různé knížky, časopisy i internet. Následující recept pochází z říjnového magazínu Albert. Zaujal mě na první pohled, ale ještě jsem ho bohužel nestihla vyzkoušet. Věřím, že to bude dobrota, už při čtení receptu se mi sbíhají sliny.

Suroviny

  • 600 g vepřové panenky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 sladká jablka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL javorového sirupu
  • 1 PL bílého nebo červeného vinného octa
  • 2 PL hrubozrnné hořčice
  • sůl a pepř

Postup

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájím na osminky. Česnek očistíme a prolisujeme.
  2. Maso nakrájíme na 3 cm silné plátky.
  3. V pánvi rozhřejeme olej a plátky masaz každé strany opékáme asi 2 minuty do zlatova. Poté je vyndáme z pánve a dáme stranou odpočívat.
  4. Do pánve přidáme jablka a opékáme je 3-4 minuty, až začnou měknout. Vhodíme česnek, nalijeme sirup, ocet a 3 lžíce vody. Přivedeme k varu a do pánve vrátím maso i se šťávou, kterou maso pustilo.
  5. Dusíme několik minut, až je maso měkké a omáčka hustá a lepkavá. Vmícháme hořčici a dochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Další k tématu: