Zapečený lilek s vepřovým masem
od
Lucie
·
24.8.2015
Zapečený lilek s vepřovým masem
Suroviny
- 1 lžička olivového oleje
- 0,5 ks lilku
- 0,5 ks cibule
- 120g mletého vepřového masa
- sůl, pepř, červená paprika
- 20g strouhaného tvrdého sýru
Postup
- Lilek nařízneme a vydlabeme. Posolíme a necháme opotit. Vnitřek nakrájíme na kostičky.
- Cibule a česnek nasekáme na hrubo.
- Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli s česnekem. Až zesklovatí, necháme opéct maso. Osolíme a okořeníme.
- Přidáme nakrájený lilek a společně dusíme.
- Vzniklou směsí naplníme lilek, posypeme strouhaným sýrem a necháme 35 minut na 170 stupňů péct v troubě.
- Podáváme s vařenými jáhly.
Štítky: bezlepková dietalilektvrdý sýrvepřové maso
- Další příspěvek Pečená treska
- Předchozí příspěvek Cizrna se zeleninou
Další k tématu: