Zapečený lilek s vepřovým masem

Zapečený lilek s vepřovým masem

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk

Suroviny

  • 1 lžička olivového oleje
  • 0,5 ks lilku
  • 0,5 ks cibule
  • 120g mletého vepřového masa
  • sůl, pepř, červená paprika
  • 20g strouhaného tvrdého sýru

Postup

  1. Lilek nařízneme a vydlabeme. Posolíme a necháme opotit. Vnitřek nakrájíme na kostičky.
  2. Cibule a česnek nasekáme na hrubo.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli s česnekem. Až zesklovatí, necháme opéct maso. Osolíme a okořeníme.
  4. Přidáme nakrájený lilek a společně dusíme.
  5. Vzniklou směsí naplníme lilek, posypeme strouhaným sýrem a necháme 35 minut na 170 stupňů péct v troubě.
  6. Podáváme s vařenými jáhly.

Další k tématu: