Kuřecí směs s indickým kořením

Kuřecí směs s indickým kořením

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk
Různé masové směsi z jedné pánve se v mých recepech objevují docela často. Důvod je prostý – jsou jednoduché a rychlé na přípravu, obsahují hodně zeleniny a malé množství tuku. Zkuste i tuto verzi, která je provoněná římským kmínem a garam masalou.

Suroviny

  • 120g kuřecích stehenních řízků
  • půl cibule
  • půl mrkve
  • 50g pórku
  • kus řapíkatého celeru
  • lžička olivového oleje
  • sůl, garam masala, římský kmín

Postup

  1. Stehenní řízky očistíme, odřízneme viditelný tuk a nakrájíme na menší kusy.
  2. Mrkev očistíme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky. Omytý pórek nakrájíme na půlkolečka, celer na menší kousky.
  3. V pánvi zahřejeme olej a zahřejme na něm kmín. Přidáme maso s cibulí a krátce orestujeme. Nasypeme pokrájenou zeleninu, trochu podlijeme vodou, osolíme a společně dusíme.
  4. Po změknutí dochutíme garam masalou.
  5. Servírujeme s rýží.

Další k tématu: