Kuřecí směs s indickým kořením
Kuřecí směs s indickým kořením
Různé masové směsi z jedné pánve se v mých recepech objevují docela často. Důvod je prostý – jsou jednoduché a rychlé na přípravu, obsahují hodně zeleniny a malé množství tuku. Zkuste i tuto verzi, která je provoněná římským kmínem a garam masalou.
Suroviny
- 120g kuřecích stehenních řízků
- půl cibule
- půl mrkve
- 50g pórku
- kus řapíkatého celeru
- lžička olivového oleje
- sůl, garam masala, římský kmín
Postup
- Stehenní řízky očistíme, odřízneme viditelný tuk a nakrájíme na menší kusy.
- Mrkev očistíme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky. Omytý pórek nakrájíme na půlkolečka, celer na menší kousky.
- V pánvi zahřejeme olej a zahřejme na něm kmín. Přidáme maso s cibulí a krátce orestujeme. Nasypeme pokrájenou zeleninu, trochu podlijeme vodou, osolíme a společně dusíme.
- Po změknutí dochutíme garam masalou.
- Servírujeme s rýží.