Opečený pstruh s bramborovým salátem
od
Lucie
·
26.11.2015
Opečený pstruh s bramborovým salátem
Suroviny
- 200g filetů ze pstruha lososovitého
- citrónová šťáva
- sůl, pepř
- 1 lžička oleje
- 150g brambor
- 50g mrkve
- 50g hrášku
- 50g celeru
- 1 PL pažitky
- 1PL petrželky
- 1 ČL polotučné hořčice
Postup
- Filety očistíme a zbavíme šupin a kostí. Osušíme, zakápneme citrónem, osolíme a opepříme. Na rozhřátou pánev položíme pečící papír potřený trochou oleje. Na papír položíme stranou s kůží pstruha a opékáme několik minut. U tenších filetů stačí opékat z jedné strany pár minut, silnější kousky potřebuji delší čas a otočit.
- Brambory se zeleninou očistíme, dáme na pařák, osolíme a dusíme v páře do měkka. Přendáme do mísy, přidáme nasekané bylinky, hořčici a trošku oleje. Pořádně promícháme.
- Pstruha servírujeme s teplým bramborovým salátem.
Štítky: bramborový salátbramborypstruhrybyzelenina
Další k tématu: