Opečený pstruh s bramborovým salátem

Opečený pstruh s bramborovým salátem

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk

Suroviny

  • 200g filetů ze pstruha lososovitého
  • citrónová šťáva
  • sůl, pepř
  • 1 lžička oleje
  • 150g brambor
  • 50g mrkve
  • 50g hrášku
  • 50g celeru
  • 1 PL pažitky
  • 1PL petrželky
  • 1 ČL polotučné hořčice

Postup

  1. Filety očistíme a zbavíme šupin a kostí. Osušíme, zakápneme citrónem, osolíme a opepříme. Na rozhřátou pánev položíme pečící papír potřený trochou oleje. Na papír položíme stranou s kůží pstruha a opékáme několik minut. U tenších filetů stačí opékat z jedné strany pár minut, silnější kousky potřebuji delší čas a otočit.
  2. Brambory se zeleninou očistíme, dáme na pařák, osolíme a dusíme v páře do měkka. Přendáme do mísy, přidáme nasekané bylinky, hořčici a trošku oleje. Pořádně promícháme.
  3. Pstruha servírujeme s teplým bramborovým salátem.

Další k tématu: