Pečené kuře v marinádě s rukolovým salátem
od Lucie · 13.2.2015
Pečené kuře v marinádě s rukolovým salátem

Suroviny
- 100g kuřecích prsou
- sůl
- 1 cibule
- stroužek česneku
- na marinádu: trochu kečupu OTMA gurmán jemný, pepř, chilli, sladká paprika, drcený kmín
- rukola
- 40g nízkotučného cottage
- lžička olivového oleje
Postup
- Do pekáčku dáme porce kuřete (můžeme péct celé naporcované kuře pro celou rodinu, ale pro potřeby hubnutí použijeme kuřecí prsa) a osolíme je.
- Cibuli a česnek nakrájím na proužky a přidáme do pekáče. Do hrnku dáme kečup, přidáme koření a dobře zamícháme necháme odležet. Porce kuřete potřeme marinádou.
- Pečeme nejprve přikryté na 160 stupňů asi hodinu, potom odkryjeme a pečeme na 200 stupňů na gril asi 20 minut.
- Rukolu natrháme na kousky a dobře smícháme s cottage a olejem.
- Podáváme s pečivem nebo brambory.
Štítky: kuřecí maso
Další k tématu: