Vepřové plátky na kořenové zelenině

Vepřové plátky na kořenové zelenině

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk

Suroviny

  • 120g vepřové kýty
  • 1 mrkev
  • 1 malá petržel
  • hrst celeru
  • 1 ČL oleje
  • sůl, pepř, bobkový list, nové koření

Postup

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky a dobře naklepeme. Osolíme a opepříme.
  2. Zahřejeme pánev, kápneme na ni trochu oleje a z obou stran prudce opečeme maso.
  3. Zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy a dáme do pekáče. Přidáme koření a podlijeme trochou vody.
  4. Maso dáme k zelenině do pekáčku a pečeme v předhřáté troubě zakryté asi hodinu.
  5. Podáváme s rýží.

Další k tématu: