Kuřecí plátky s dušenou zeleninou
od
Lucie
·
6.11.2015
Kuřecí plátky s dušenou zeleninou
Suroviny
- 120g kuřecích prsou
- 200g brambor
- 75g mrkve
- 100g brokolice
- lžička oleje
- 3 lžíce bílého jogurtu
- sůl, pepř, kurkuma, sušený česnek, čerstvá bazalka a pažitka
Postup
- Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme pepřem a kurkumou.
- Na teflonové pánvi rozetřeme lžičku oleje a pánev zahřejeme. Na horkou pánev dáme maso a z obou stran zprudka orestujeme. Poté podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- Brambory, mrkev a brokolici očistíme a nakrájíme na menší kusy. Do hrnce dáme pařák, na něj zeleninu, osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka.
- Smícháme jogurt se solí, čerstvě mletým pepřem, česnekem a nasekanými bylinkami.
- Kuřecí plátky servírujeme s dušenou zeleninou a jogurtovým dipem.
Štítky: bezlepková dietabramborybrokolicedipdušená zeleninakuřecí masomrkev
Další k tématu: