Kuřecí prsa na žampiónech s rýží
od
Lucie
·
6.2.2015
Kuřecí prsa na žampiónech s rýží
Suroviny
- lžička oleje
- 100g kuřecích prsou
- čtvrtka cibulky
- 50g čerstvých žampiónů
- 50g zelených fazolek
- 15g petrželky
- 20ml 12% smetany
- 50g sterilované kukuřice
- 70g celozrnné basmati rýže
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi zahřejeme olej a přidáme pokrájená kuřecí prsa. Osolíme a opepříme. Přidáme nakrájené žampióny, fazolky a petrželku. Společně dusíme. Na konec přidáme smetanu a necháme vydusit přebytečnou tekutinu.
- Rýži dáme do vroucí osolené vody a uvaříme do změknutí.
- Rýži servírujeme s kuřecí směsí a kukuřicí.
Štítky: bezlepková dietakuřecí masorýžežampióny
Další k tématu: