Špenátová polévka

Špenátová polévka

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk
Špenátovou polévku máme doma moc rádi. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník, jenom je potřeba dávat větší pozor, aby se nepřipálily vločky a mléko neuteklo z hrnce 😉 . .

Suroviny

  • 3 PL ovesných vloček
  • 450g mražených špenátových listů (kdo má k dispozici čerstvý špenát, ať využije ten)
  • 1 litr polotučného mléka
  • 2 stroužky česneku
  • půlka cibule
  • sůl, muškátový ořech
  • rohlík
  • lžička olivového oleje

Postup

  1. Do hrnce dáme ovesné vločky, zahřejeme a na sucho opražíme. Musíme dávat pozor a pořádně míchat, protože vločky se rády připalují. Po opražení nasypeme špenát, podlijeme trochou horké vody a dusíme. Přidáme oloupané stroužky česneku a cibuli. Osolíme, opepříme.
  2. Po podušení přilijeme mléko a společně vaříme do měkka.
  3. Po uvaření rozmixujeme do hladka. Ochutíme špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku.
  4. Rohlík nakrájíme na kostičky, dáme na plech vyložený pečícím papířem a pečeme na 180 stupňů asi 10 minut do zlatova.
  5. Polévku servírujeme posypanou krutóny.

Další k tématu: