Indický dhál

Indický dhál

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk

Suroviny

  • 140g červené čočky
  • trochu kurkumy
  • půl lžičky garam masaly
  • lžička olivového oleje
  • špetka římského kmínu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 3 rajčata nebo půl plechovky sterilovaných rajčat

Postup

  1. Čočku propláchneme a dáme vařit do stejného množství vody jako je objem čočky. Okořeníme kurkumou a garama masalou. Vaříme asi 10 minut, mícháme a dáváme pozor, aby se čočka nepřipálila. Po uvaření necháme pod pokličkou dojít.
  2. Cibuli nakrájíme na kroužky a česnek na plátky. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme nebo využijeme sterilovaná rajčata. Nakrájíme na kousky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něj římský kmín a cibuli, až zesklovatí. Přidáme česnek a rajčata a společně dusíme. Osolíme.
  4. Přidáme uvařenou čočku a dochutíme.

Další k tématu: