Pečené kuře v marinádě s rukolovým salátem

Pečené kuře v marinádě s rukolovým salátem

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk

Suroviny

  • 100g kuřecích prsou
  • sůl
  • 1 cibule
  • stroužek česneku
  • na marinádu: trochu kečupu OTMA gurmán jemný, pepř, chilli, sladká paprika, drcený kmín
  • rukola
  • 40g nízkotučného cottage
  • lžička olivového oleje

Postup

  1. Do pekáčku dáme porce kuřete (můžeme péct celé naporcované kuře pro celou rodinu, ale pro potřeby hubnutí použijeme kuřecí prsa) a osolíme je.
  2. Cibuli a česnek nakrájím na proužky a přidáme do pekáče. Do hrnku dáme kečup, přidáme koření a dobře zamícháme necháme odležet. Porce kuřete potřeme marinádou.
  3. Pečeme nejprve přikryté na 160 stupňů asi hodinu, potom odkryjeme a pečeme na 200 stupňů na gril asi 20 minut.
  4. Rukolu natrháme na kousky a dobře smícháme s cottage a olejem.
  5. Podáváme s pečivem nebo brambory.

Další k tématu: