Špízy se zeleninou a vepřovým masem

Špízy se zeleninou a vepřovým masem

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk
Na jehlu se dá nabodnout ledacos. Kuřecí i vepřové maso, houby, cibule i česnek, paprika i rajče, cuketa nebo lilek… Já jsem tentokrát zvolila kombinaci vepřové panenky a cibule s paprikou. A byla to dobrota.

Suroviny

  • 120g vepřové panenky
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 200g brambor
  • lžička oleje
  • sůl, pepř, sušený tymián, sušený česnek

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, okořeníme, přidáme olej a pořádně promícháme. Necháme hodinu odležet v chladu.
  2. Cibuli s paprikou očistíme a nakrájíme na menší kusy. Na jehly střídavě napichujeme maso a zeleninu.
  3. Špízy dáme do pekáčku, přikryjeme a pečeme asi 1,5 hodiny na 180 stupňů. Asi 15 minut před koncem odkryjeme.
  4. Servírujeme s vařenými brambory.

Další k tématu: