Špízy se zeleninou a vepřovým masem
Špízy se zeleninou a vepřovým masem
Na jehlu se dá nabodnout ledacos. Kuřecí i vepřové maso, houby, cibule i česnek, paprika i rajče, cuketa nebo lilek… Já jsem tentokrát zvolila kombinaci vepřové panenky a cibule s paprikou. A byla to dobrota.
Suroviny
- 120g vepřové panenky
- 1 cibule
- 1 paprika
- 200g brambor
- lžička oleje
- sůl, pepř, sušený tymián, sušený česnek
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky, okořeníme, přidáme olej a pořádně promícháme. Necháme hodinu odležet v chladu.
- Cibuli s paprikou očistíme a nakrájíme na menší kusy. Na jehly střídavě napichujeme maso a zeleninu.
- Špízy dáme do pekáčku, přikryjeme a pečeme asi 1,5 hodiny na 180 stupňů. Asi 15 minut před koncem odkryjeme.
- Servírujeme s vařenými brambory.