Pečené kuřecí na sladko-slano
Pečené kuřecí na sladko-slano
Nejsem velkým fandou sladko-slaných jídel, ale už bylo na čase, abych se do nějakého pustila. Nečekejte ode mě ale kuřecí plátek s broskví, dnes se servíruje něco mnohem lepšího 🙂

Suroviny
- 120g kuřecích stehenních řízků
 - lžička olivového oleje
 - lžička medu
 - půl malého sladkého jablka
 - 1 menší rajče
 - 1 malá cibule
 - půl stroužku česneku
 - sůl, pepř, tymián
 
Postup
- Stehenní řízky naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme, smícháme s medem a olejem a necháme přes noc marinovat v lednici.
 - Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na hrubší kusy. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme ho na měsíčky. Rajče zbavíme bubáka a nakrájíme na plátky.
 - Do zapékací misky nasypeme pokrájenou zeleninu, osolíme ji a na ní dáme marinované maso i se šťávou.
 - Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu. Nejdříve zakryté, později na 15 minut odkryté. Raději to hlídejte a v případě potřeby podlijte trochou vody, ikdyž zelenina s jablkem pustí šťávu.
 - Servírujeme s pečenými brambory (brambory jsem si nejdříve uvařila v osolené vodě do měkka a pak je nechala chvilku posypané kmínem péct spolu s masem) s trouchou vypečené šťávy.
 







