Cuketové placky
Cuketové placky
Cuketa sama o sobě nemá výraznou chuť, a proto je vhodné ji kombinovat s výraznějšími surovinami. Cuketu můžete zpracovat stejně jako brambory do nezdravého smaženého bramboráku – cukeťáku, ale pokud chcete jíst zdravěji a dietněji, zvolte raději následující recept.

Suroviny
- půl kusu malé cukety
 - 2 vejce
 - 1 bílek
 - 2 PL ovecných vloček
 - 1 PL sekané petrželky
 - sůl, pepř, sušený česnek
 
Postup
- Cukety očistíme a nakrájíme na hrubo. Smícháme s ostatními surovinami, osolíme a ochutíme kořením. Necháme chvíli odležet.
 - Rozehřejeme teflonovou pánev a z každé strany na ní opékáme placky do zlatavé barvy.
 - Servírujeme s bramborovou kaší nebo pečivem.
 







