Pečené kuřecí na sladko-slano
Pečené kuřecí na sladko-slano
Nejsem velkým fandou sladko-slaných jídel, ale už bylo na čase, abych se do nějakého pustila. Nečekejte ode mě ale kuřecí plátek s broskví, dnes se servíruje něco mnohem lepšího 🙂
Suroviny
- 120g kuřecích stehenních řízků
- lžička olivového oleje
- lžička medu
- půl malého sladkého jablka
- 1 menší rajče
- 1 malá cibule
- půl stroužku česneku
- sůl, pepř, tymián
Postup
- Stehenní řízky naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme, smícháme s medem a olejem a necháme přes noc marinovat v lednici.
- Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na hrubší kusy. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme ho na měsíčky. Rajče zbavíme bubáka a nakrájíme na plátky.
- Do zapékací misky nasypeme pokrájenou zeleninu, osolíme ji a na ní dáme marinované maso i se šťávou.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu. Nejdříve zakryté, později na 15 minut odkryté. Raději to hlídejte a v případě potřeby podlijte trochou vody, ikdyž zelenina s jablkem pustí šťávu.
- Servírujeme s pečenými brambory (brambory jsem si nejdříve uvařila v osolené vodě do měkka a pak je nechala chvilku posypané kmínem péct spolu s masem) s trouchou vypečené šťávy.