Pečené kuřecí na sladko-slano

Pečené kuřecí na sladko-slano

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk
Nejsem velkým fandou sladko-slaných jídel, ale už bylo na čase, abych se do nějakého pustila. Nečekejte ode mě ale kuřecí plátek s broskví, dnes se servíruje něco mnohem lepšího 🙂

Suroviny

  • 120g kuřecích stehenních řízků
  • lžička olivového oleje
  • lžička medu
  • půl malého sladkého jablka
  • 1 menší rajče
  • 1 malá cibule
  • půl stroužku česneku
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Stehenní řízky naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme, smícháme s medem a olejem a necháme přes noc marinovat v lednici.
  2. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na hrubší kusy. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme ho na měsíčky. Rajče zbavíme bubáka a nakrájíme na plátky.
  3. Do zapékací misky nasypeme pokrájenou zeleninu, osolíme ji a na ní dáme marinované maso i se šťávou.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu. Nejdříve zakryté, později na 15 minut odkryté. Raději to hlídejte a v případě potřeby podlijte trochou vody, ikdyž zelenina s jablkem pustí šťávu.
  5. Servírujeme s pečenými brambory (brambory jsem si nejdříve uvařila v osolené vodě do měkka a pak je nechala chvilku posypané kmínem péct spolu s masem) s trouchou vypečené šťávy.

Další k tématu: